Over ons

Marina

Marina WetemansMarina Wetemans-de Vries (’80) is gepassioneerd ondernemer en full-time moeder van 5 kinderen: Lisanne (’97), Maud (’06), Thijmen (’09), Jasmijn (’12) en Silvijn (’14).

Marina werkt als draagconsulente en runt een webwinkel met draagdoeken, ergonomische dragers (SSC’s) en jumpsuits (Dragen & Zo). Daarnaast is ze met haar andere bedrijf Carry Factory de distributeur voor Boba in Nederland en België. Zij geeft borstvoeding aan haar jongste kindje en draagt haar zoon Silvijn dagelijks in een draagdoek of ergonomische drager. Ook Jasmijn gaat nog heel vaak gezellig in een peuterdrager op de rug als haar beentjes moe zijn van het lopen.

Ik heb al jaren geen kinderwagen meer gebruikt, een draagdoek is alles wat ik nodig heb! Ik vind het heerlijk om mijn kindje(s) zo dichtbij me te dragen en doe dit dan ook dagelijks, zowel binnens- als buitenshuis. Op momenten dat het praktisch is (huishouden, van-en-naar-school brengen van broertje en zusjes) maar ook voor de gezelligheid en/of als troost.  Wij ondernemen als gezin jaarlijks avontuurlijke buitenlandse reizen over de hele wereld waarbij dragen ons zo veel meer mogelijkheden geeft.”

Marina’s favoriete draagdoek: Didymos Oriënt.

Raarste opmerking die Marina ooit kreeg: Kijk, die vrouw heeft 2 hoofden! (Jasmijn zat in de draagjas en haar hoofdje piepte daar net boven uit, vlakbij Marina’s hoofd).

Mooiste draag-ervaring: Dat zijn er veel… maar een erg mooie was met Jasmijn op mijn buik geknoopt op de ‘maid of the mist’ in Niagara Falls. We voeren heel dicht langs de watervallen en het natuurgeweld was oorverdovend en tegelijkertijd prachtig. Zonder draagdoek hadden we deze ervaring niet meegemaakt.

Leuk om te weten: Jasmijn en Silvijn werden  toen ze nét geboren waren al in de draagdoek geknoopt voor een fotosessie, want op het geboortekaartje moest en zou Marina een ‘draagfoto’ hebben!

Mijn 2 oudste dochters heb ik wel gedragen, maar slechts een korte periode. Na de geboorte van Thijmen zag ik eens een moeder lopen met 1 kindje in de kinderwagen en 1 kindje op haar nek. Het zag er erg oncomfortabel uit en ik dacht dát moet makkelijker kunnen. Ik ontdekte de rekbare draagdoek en kort daarna de geweven draagdoek. Mijn plezier in het dagelijks dragen van mijn kindje wilde ik overbrengen op anderen en ik volgde de cursus tot draagconsulent bij de Duitse Trageschule. Mijn hobby ‘dragen’ groeide uit tot een bedrijf: Dragen & Zo. Met de draagconsulten die ik geef leer ik ouders hoe ze hun kindje op een fijne en veilige manier bij zich kunnen dragen. Ook komt Dragen & Zo regelmatig op babyshowers en draagdoekenparty’s waar we (nieuwe) moeders enthousiast maken om met een draagdoek te gaan dragen.”

Wendy

Wendy de BoerWendy de Boer (’84) is een ondernemende creatieve full-time moeder van 3 kinderen: Victoria (’09) en Karel (’12) en Ian (’15).

Wendy werkt als freelance illustrator / ontwerper en runt een eigen webwinkel met postkaarten & stickers (www.wendydeboer.nl).

Zij geeft borstvoeding en draagt haar jongste zoon dagelijks in een draagdoek. Haar dagelijks leven inspireert haar tot illustraties en ontwerpen.

 

Victoria droeg ik vanaf haar geboorte regelmatig in een simpele doek, die ik kocht bij de Haagse Borstvoedings Groep. Toen Victoria wat ouder en zwaarder werd vond ik contact met Marina en gaf ze mij een draagconsult, waarbij ik mijn eerste echte draagdoek aanschafte, een Hoppediz.”

Wendy’s favoriete draagdoek: Girasol dark rainbow

Raarste opmerking die Wendy ooit kreeg: “Kan hij er ècht niet uitvallen?”

Mooiste draag-ervaring: In Duitsland bezochten we een kasteel in een dal, waar het met kinderwagen onmogelijk zou zijn om te komen. Dankzij de doek konden we als gezin toch gewoon het kasteel bezoeken. Het was geweldig mooi.

Leuk om te weten: Wendy verwerkte haar allereerste draagdoek in de illustratie van het geboortekaartje van haar zoon Karel.

Victoria droeg ik eigenlijk altijd op mijn heup, na de geboorte van Karel ben ik meer gaan dragen, ik kocht extra doeken en probeerde meerdere knopen. De kinderwagen bleef op zolder, die heb ik helemaal niet meer gebruikt. In de eerste maanden droeg ik Karel úren per dag in de doek. Ik kan mij een dag zonder doek niet meer voorstellen, het is zo handig en fijn dichtbij. Als ik de deur uitga check ik altijd of er een doek achterin de auto ligt, het liefst 1 extra.”